Concours Enschede 15-11-2015

KnA behaalt een 1e prijs op het concours in Ensche;

Na maanden van voorbereiding en intensief oefenen was het zondag 15 november dan eindelijk zover, harmonie Kunst na Arbeid vertrok naar Enschede om mee te doen aan een concours voor harmonie en fanfare.  De harmonie is (zoals de  meeste verenigingen) aangesloten bij de bond en die heeft de aangesloten verenigingen  ingedeeld, afhankelijk van het niveau, in divisies. Men is verplicht iedere 5 jaar deel te nemen aan een concours om zo niveaubehoud te tonen of eventueel  te degraderen of te promoveren.  Harmonie Kunst na Arbeid speelt in de vierde divisie.
Op 15 november in het Wilminktheater en muziekcentrum speelde de harmonie onder leiding van Boris Jansen als verplicht werk (keuze uit tien stukken) het stuk ‘ The Gamer’ van Kees Vlak en als vrije keuze werk het stuk ‘Into the Raging River’ van Steven Reineke.  De gespeelde stukken werden door een drietal (vak-)juryleden op tien verschillende onderdelen beoordeeld.
 
Na vol spanning gewacht te hebben , werd eindelijk de uitslag bekend: een eerste prijs met
82,17 punten.
  Een fantastisch resultaat voor harmonie Kunst na Arbeid uit Zeddam en voor dirigent Boris Jansen, die als dirigent voor de eerste keer deelnam aan een concours.

DEEL: Facebook | TwitterGeplaatst: 28 december 2015